Kashmiri Chai Recipe in 5 Minutes | Pink Tea Recipe| کشمیری چاے

Pink Tea Recipe, Pakistani Pink Tea Recipe


 Ingredients:

Water - 2 Cups

Pink Tea Leaves - 2 Tbsp.

Milk - 2 Cups

Sugar - 1 tbsp. or according to taste

Clove - 2 pieces

Star Anise - 1 

Cinnamon - 1 small piece

Cardamon Green - 4 

Pistachio - 4-5 cut into small pieces

Method:

Take a pan and add two cups of water in it. Boil it on high flame. When water start boiling add clove, star anise and pink tea leaves. Then add Cinnamon and cardamon green. Boil it until water remains half.

Take another pan and add milk in it. Boil milk till it become creamy. Add pistachios in milk. Then add the prepared coffee into milk until your desired color is achieved. Further boil it for some time. Delicious pink tea is ready. Serve it in cups.

اجزاء:

پانی - 2 کپ 

گلابی چائے کی پتی - 2 چمچ۔ 

دودھ۔ ۔2 کپ 

چینی - 1 چمچ. یا ذائقہ کے مطابق 

لونگ - 2 ٹکڑے ٹکڑے 

بادیان کا پھول - 1 

دار چینی - 1 چھوٹا ٹکڑا

الائچی سبز۔4  

پستہ - 4-5 چھوٹے ٹکڑوں میں کاٹ لیں 

طریقہ:

ایک پین لیں اور اس میں دو کپ پانی ڈالیں۔ اسے تیز آگ پر ابالیں۔ جب پانی ابلنے لگیں تو اس میں لونگ ، اسٹار سونگ اور گلابی چائے کی پتیوں کو شامل کریں۔ اس کے بعد دارچینی اور الائچی کا ہرا ڈال دیں۔ جب تک پانی آدھا نہ رہ جائے اسے ابال لیں۔

ایک اور پین لیں اور اس میں دودھ ڈالیں۔ دودھ کو اس وقت تک ابالیں جب تک کہ یہ کریمی ہوجائے۔ دودھ میں پستے ڈالیں۔ پھر تیار شدہ قہوہ کو دودھ میں شامل کریں یہاں تک کہ آپ کا مطلوبہ رنگ حاصل ہوجائے۔ مزید کچھ دیر اس کوابالیں۔ مزیدار گلابی چائے تیار ہے۔ اسے کپوں میں پیش کریں۔

Comments